rss search

RAZIGRANI DJEČACI

line RAZIGRANI DJEČACI

TRX aerobic
Tjedan započinjem sa TRX-om. Energija koju “pokupim” na mrcvarenju na tim, naizgled bezazlenim trakama, drži me cijeli tjedan. Svi su me odgovarali od upuštanja u TRX avanturu jer je to “strašno težak” trening. Već nakon drugog puta sam shvatila da mi “strašno teško” strašno odgovara. Što je jače pečenje mišića i upala kasnije to sam motiviranija za još, probudi se neki Hulk u meni.
U ponedjeljak smo, umjesto uobičajenog ganjanja sobnog bicikla za zagrijavanje skakutali i plesuckali s TRX-om. To je jako zanimljivo i korisno, ali za debeljucu poput mene i užasno naporno…podignut ću spomenik svojim zglobovima i koljenima koji trpe i nose svu tu težinu. Btw, napokon sam se vagala, 96 kilograma…69 nekako ljepše izgleda, jel da? Na 96 su devetka i šestica nekako posvađane, okrenule leđa jedna drugoj…ne, 96 nikako nije lijep broj. Ono što najčešće demotivira osobu koja pokušava smršaviti jest upravo vaga. Prošla sam to već jednom pa se ne dam smesti, ali može biti zaista frustrirajuće! Kad se važeš svakodnevno, kilaža u dva dana može varirati i do dva kilograma, ovisno o dobu dana kad se važeš, o menstruaciji, o tome što si jeo, koliko i kada taj dan i još koječemu….zato je najvažnije kako se osjećaš i kako izgledaš. Čim malo pripaziš što jedeš i počneš vježbati skineš pet kilograma za čas i taman kad pomisliš kako je to lako staneš i stojiš jedno mjesec dana s kilažom ili ona čak počne rasti. I mišići imaju svoju masu pa tako ako ih do sada niste imali, a ako ste debeli, kao ja, i niste se kretali ni vježbali, vjerojatno niste, oni odjednom počnu dobivati na masi i vi jeste mršaviji i čvršći, ali vaga poblesavi i vi se pitate – wtf?!
Prije pet godina sam ja već doživjela jednu transformaciju, konfekcijski broj početni je bio 46/48, a završni 40, razlika u kilaži “samo” 11 kilograma, a u centimetrima i izgledu nevjerojatna.
No dosta o meni, ajmo malo o rasplesanim dečkima. Nakon kratkog, skakutavog uvoda prešli smo na usporeni film sa čučnjevima, trbušnjacima, sklekovima i ostalim od čega peku mišići. Slijedeći dan sam se veselila opuštajućem rastezanju na body tehnici no završila sam na još jednoj ubojitoj dozi TRX-a. Plesali smo kan kan i skoro kazačok, i ma koliko plesali i skakutali TRX je uvijek ubojit. Sutradan su me krvnički boljela križa, ali na kraju se ispostavilo da je to upala leđnih mišića. Nisam znala da takvi mišići ni postoje, a kamoli da se mogu upaliti na ovaj način. Ljudsko tijelo je stvarno čudnovat stroj. Sve u svemu drago mi je bilo vidjeti da dečki imaju i ritma, ako ih nekad ulovim na nekoj kvalitetnoj “La mula del Parenzo” fešti ili svadbi svakako ću ih izazvati na plesni podij!Napišite odgovor