rss search

SVE BOJE BODY TEHNIKE

line

(Još malo o vježbama i perverznim spravama za vježbanje!)
Kad sam se napokon odlučila da (se po)krenem, imala sam viziju klasičnog pilatesa – velika lopta, mala lopta, one nekakve trake elastične i to je to. Stisni trbuh i guzu, izvuci kralježnicu, neizostavna grbica u svakoj vježbi, ruke iza glave ili daleko iza sebe…bla…bla…
No neka pametna glava sjetila se izmisliti nekakav drugačiji pilates koji se više ne zove pilates i uopće ne počinje sa p nego body tehnika. I uvrstila je jedan cijeli arsenal sprava i igračaka za vježbanje, pokreti tipa “lijeva noga iza glave, desna iza lijeve, dlanovi u zraku i balansiraj na trepavicama”…ponekad mi se stvarno čini da su instruktorima odriješene ruke i da puštaju mašti na volju pa nerijetko negdje u polovici sata možete čuti od vježbača mrmljanje u bradu “A da sad…još i to…!”, a instruktori kao da uživaju u tom mučenju nas pa ti još pomognu zavezat noge u čvor i balansirati na trepavicama…po mogućnosti sve to viseći sa stropa u nekakvom čudnom, obrnutom padobranu…
Moj omiljeni trener, onaj Christian Grey iz prve priče (zapravo je više Vin Diesel u mlađim danima…) ima nekakav fetiš na te viseće sprave, skroz sam ga pročitala! Tako nas je prvi put objesio na TRX. To mi je bio živi horror. Ja, sredovječna, ozbiljna žena s devedesetak kilograma žive vage obješena na nekakve trake u ogledalu sam izgledala poput nespretne i nezgrapne marionete koja se uporno zapliće u svoje strune. Blagi užas. Muka. Sramota. Umjesto da ja vladam njima one su vladale mnome. On se trudio da me rasplete, ali ja nisam jednostavno uspijevala. Valjda od straha da ne potegnem susjede s kata dolje s plafonom. Možda se netko gore upravo brčka u toploj kupki dok ja ovdje stenjem sa T-Rexom (moj naziv od milja za to čudo-vište). Moram pitati slijedeći put tko je na katu i tko će platit plafon ako ih potegnem dolje. Jebi ga. Nikad ne znaš.
No nisam odustala. Obračunala sam se ponovo s drevnim čudovištem T-Rexom na individualnom satu i moj Vin Diesel i ja smo ga svladali! Rezultat jedan : jedan. Čekam ga u trećem obračunu. Dođi Mami elastična zvijeri!!
Slijedeći put nas je objesio na te obrnute padobrane. Više bih ga voljela da mi je dozvolio da zalegnem unutra s nekom dobrom knjigom, ali njegov je posao nešto sasvim drugo. Sjedni unutra, samo guza pa do pola leđa pa sad stavi i glavu pa se okreni na bok pa se ljujaj, visi, njiši…ma odakle mu samo sve te ideje??? Nadam se da ima doma jedan takav i da koristi tu maštu i za svoju dragu…sigurno bi mu bila zahvalna! Ja naručujem jedan za sebe doma. Definitivno. Obrnuti padobran je prva liga! Jedan : nula za mene na padobranu!
Kada promatram sve te sprave i kuke koje su prišarafljene na stropove i strane svih dvorana gotovo sam sigurna da je izumitelj toga svega bio perverznjak. Ili je to samo moja pokvarena mašta…??
Skejtovi, polulopte, gume, špage, roller, lopte i loptice svih veličina i materijala, bučice, manžete, štapovi…pitam se šta će slijedeći put izvući? Možda u tome i jest fora? Da se veselimo dolasku ko malo dijete kinder-jaju??? Nikad ne znaš što ćeš dobiti??
Kako god bilo, meni je dobro i dok se njišem i dok visim i dok se čupam i borim s dinosaurima. E da, danas smo morali držati štap “kao mač”, tako nam je naredio Vin Diesel, i ja sam odmah zamislila da je moj svjetlosni i da sam Darth Vaderica, odmah mi je bilo lakše “klizit nogama po štapu u zraku”…da…znam…ne pitajte…
Jučer su me, ko pravu amaterku teškašicu, uhvatila križa na kraju treninga, bljeskale su mi zvjezdice ispred očiju od muke i boli. Drugi instruktor, moram još smislit s kojom slavnom osobom da njega usporedim, po visini definitivno Michael Jordan, u tri poteza me je riješio uklještenih leđa i boli, u drugom slučaju bih vjerojatno slijedećih tjedan dana bila na bolovanju, a možda i na blokadama kod svog liječnika. Čarobne su to ruke, sve sami Harry Potteri i Harry Potterice!
I dok tako oni noću smišljaju što će nama sutra iskočit iz kinder-jaja i koju će nam nemoguću vježbu zadat mi hrabro, iz mjeseca u mjesec, uspješno savladavamo sva ta mitska čudovišta, rekvizite iz Star Warsa, sprave za mučenje, sado-mazo igračke i balansiranje na dlaci iz nosa. Ne damo se mi! Pa mi smo Majke, a to znači da imamo super moći, da mozemo biti na tri mjesta istovremeno i radit pet radnji odjednom. Da nikada ne odustajemo i da za nas ništa nije nemoguće. Zato vi samo smišljajte, uljepšajte mi dan!Napišite odgovor