rss search

SVE O (I U ) SVEMU

line

(Vagina i anus u liftu)
Isus Krist na Rolleru, Charlie Chaplin sa štapom, Veslač, Snjegović, Darth Vader, Snow Board na parketu, Lutke na koncu…
E žao mi je što nisam zapisivala i na papiru nego samo u ludoj glavi koja je većinu pozaboravljala…
Ako ste ikad pomislili da je posao fitness instruktora čista fizikalija grdno ste se prevarili. Prije svega, kao i u svakoj uslužnoj djelatnosti ili jednostavno radu s ljudima tako i ovdje treba puno, puno strpljenja, psihologije, poznavanja ljudi i socijalnih vještina. Između ostalog i mašta tu radi. Treba približiti tu apstrakciju vježbanja neukim vježbačima koji se po prvi put susreću s vježbama uopće, Body Tehnikom ili rekvizitima. Tako se oni igraju s nama asocijacija, dosjetki i pantomime. Neki dan smo bili u početnom položaju “kao Isus Krist na Rolleru”, pa smo šetali između Chaplina i gentelmana sa štapom. Po parketu se može i veslati i bordati, po zraku mačevati. Pa onda razmještanje virtualnih ormara i bježanje iz virtualnih kaveza. Totalno ludo, jel da? Dobar instruktor mora imati sve to – od znanja, senzibiliteta, dobre vibre do komunikacijskih vještina i bujne mašte.
A mora biti i lukav, naravno, da vas motivira, ohrabri i natjera da pobijedite sami sebe.
No, ako ste u zadnjoj grupi toga dana i kažu vam da ćete raditi s Glideom, ne zavaravajte se da je to neki fensi-šmensi rekvizit! To je samo lijen instruktor kojem se ne da čistit dvorana na kraju dana!
Šalim se, naravno, ali “rekvizit” su doslovno dvije krpe, okrugle, od nešto čvršćeg materijala, s kojima laštite parkete dok vježbate… rukama i nogama.
Kako si uvijek volim zamišljati kakva osoba je mogla izumiti pojedini rekvizit tako pretpostavljam da je ovaj neka domaćica opsjednuta čistoćom koja nije imala vremena, uza sve kućanske poslove, još i za vježbanje pa je spojila ugodno s korisnim. Tako smo mi tu večer ulaštili parkete do visokog sjaja, a mišiće oslobodili još jednog sloja tridesetgodišnjeg taloga sala.
S čišćenjem ne možete nikad fulat – ni iznutra ni izvana.
Nosila sam i tešku torbicu punu vode. To je simpatičan rekvizit koji podsjeća na malu, ručnu torbicu, žensku naravno, punu sitnica koje ženama život znače. Iako i ženske torbice znaju biti itekako teške (jer puno previše toga nama život znači) ova vas neočekivano povuče na pod kad je primite. Ko bi reko da voda može biti tako teška? Vjerojatno je ovaj rekvizit proizašao iz “kuhinje” neke žene koja je odlučila pametno iskoristiti čekanje u beskrajnom redu kod ginekologa…na mupu…ili u banci. Naravno, nije mogla torbu samo tako negdje odložiti pa ju je upotrijebila kao rekvizit za vježbanje…i Voila! Rodila se Gumi girija!
No, ma kako ti svi rekviziti čudnovati, simpatični i maštoviti bili jako dobro mi legne kad odradimo jedan trening bez ičega, kad se moram fokusirati samo na svoje tijelo i pravilno izvođenje vježbe. Ne znam je li to slučajno ili tako mora biti, ali svaki takav trening završava Kegelovim vježbama. Kegelove vježbe, drage moje, bi trebale raditi svaki dan! One mlađe radi lakšeg i intenzivnijeg postizanja orgazma (a to NE ŽELITE propustiti!!), a mi starije da pokušamo izbjeći pelene za odrasle u starijoj dobi. Naravno, opet, da nijedna od nas nije dovoljno disciplinirana da se sjeti stiskati vaginalne mišiće tijekom osmosatnog sjedelačkog radnog vremena i zato volim kad me na kraju treninga bez rekvizita cure podsjete na to. Obzirom da su to vježbe koje se ne mogu pokazati, a mišići koje je teško osvijestiti, izuzetno je bitno da vam netko dobro objasni kako se vježba izvodi. “Vucite vaginu i analni otvor liftom gore pa vraćajte dolje…” reče naša Lara Croft s isprčenim savršenim dupetom i ja čujem u glavi (jer sam zatvorila oči i uživam u opuštanju) ono zvono od lifta iz filmova i zamišljam vaginu i anus kako, rukom pod ruku, ulaze i pritišću neki kat na vrhu pa kad stignu opet pritišću prizemlje… ma smijte se koliko hoćete, ali vizualizacija je presudno bitna za vaše psihičko i fizičko zdravlje. Vizualizacija je pola vježbe.
Ajmo sad, na posao i ne zaboravite provozati vaginu i anus u svom virtualnom liftu (može i onaj u kojem su se drpali Anastasia i Christian 😉 ).Napišite odgovor