rss search

100 NIJANSI POREZA!

line

 

Mala dvorana. Tri porezne obveznice i jedan Poreznik…El Grande Fiskalizator. Do ljestava tri strunjače (u zelenoj boji, boja NOVCA!) i tri velike lopte. Žute. Žute kao limuni sa Visa koji se prodaju šoto banko. Utaja poreza.
Mislila sam da će ovo biti haiku, ali predugo je za haiku pa će biti poezija u prozi o treningu s Fiskalizatorom.
Raspjevanim Fiskalizatorom jer on uvijek pjeva. Pjeva dok vas dere do gole kosti. Ajmo svu mast van. Ajmo, došao je opet Dan naplate.
Primi ljestve…čupaj…čuuuuupaj…ljestve škripe…cvile…
Kažem: “Jel tebe na nešto podsjeća ova škripa ljestava?”
Kaže: “Da…na 100 nijansi!”
Opaaaa! Na 100 nijansi?? U Sunsetu postaje sve zanimljivije, kako se vani diže temperatura tako se i unutra kuha. Danas, npr. Lara Croft i njen Brad Pitt kuhaju dva šuga i sve unutra miriši po finoj papici. Koje navlakuše! Koja iskušenja !
U velikoj dvorani skaču po steperu uz zaglušujući “bumci-bum-bumci-bum”, znojem podmazuju steper, mi u maloj plaćamo danak Porezniku na loptama i ljestvama, a oni kuhaju šugo!! Neka samo kuhaju…mi smo jači od toga! Stisni! Čupaj! Uvuci! Zategni! I opet! I još samo dva! Ajmo!
Treći mjesec prolazi i ja vidim i osjećam napredak. Od nezgrapne debeljuce koja se kotrljala nemoćno po strunjači stasala sam u ozbiljnu vježbačicu dostojnu komentiranja treninga u svlačionici. Čakštoviše, ima već i vježbi koje ja mogu bolje i više od ostalih! Is that something or not??? Ponosna sam odavdje do kraja Svemira i nazad. Osjećam se FANTASTIČNO. Osjećam se baš kao 100 nijansi snage, samopouzdanja i vjere u sebe.

P.S. Roknula sam s lopte i ljestava ko kruška, a to se dešava kad pretjeraš sa samopouzdanjem 🙂 ! Umjerenost je majka svega.Napišite odgovor