rss search

KAKO PREŽIVJETI VIKEND BEZ VJEŽBANJA??

line

Lako! Uz čips, Colu, ćevape, čokoladu i OBAVEZNO gumene bombone!
Ma neeee, naravno da se šaaaalim! Halo? Pa danas su u modi kurkuma, đumbir, kokosovo ulje i sirova zelenjava, kakvi ugljikohidrati i masnoće životinjskog porijekla! Fuuuujjjj!
Kao prvo, teško ćete preko vikenda zaboravit vježbanje jer je tu ona prekrasna, peckajuća upala mišića i krckanje kostiju koje su zaboravile sve druge položaje osim sjedećeg i ležećeg.
Upala mišića je takva vrsta boli koja ne prestaje ako legnete ili sjednete, prestaje jedino ako nastavite s vježbanjem, što jače to bolje (to je ona stara, narodna, “Boli te?? Boli i ti njega!!).
Ja, recimo, vikendom razmišljam kako bih još mogla vježbati, u koju radionicu da se uključim, na koliko puta tjedno bih mogla povećati vježbanje i obavezno sa svime time tlačim voditeljicu centra na Messengeru. Znam, nesnosna sam, ali često su mi prstići brži od mozga pa se ne mogu kontrolirati… Ukoliko niste skloni ovisnostima i pretjerivanju, poput mene, možete jednostavno prošetati ili provozati bicikl. Ja sam na biciklu gora od pijanog vozača u prometu, opasnost za sebe i druge. Pa sam nabavila sobni bicikl…i sjela na njega jednom…iz fore… Pa sam kupila OrbiDrek…pročitala sve forume gdje svi korisnici OrbiDreka, do jednog, tvrde da im je to najskuplja vješalica ikad i svejedno sam bacila novce…i vješala jakne po njemu… Pa mi je frendica poklonila Legmatic, “to je lako” rekoh sebi i djeca se igraju s njime…
Dakle, mislim da ima jako malo ljudi koji su toliko disciplinirani da se mogu natjerati da vježbaju doma sami, osobito u mojoj, “teškoj” kategoriji. Recimo sobni bicikl, uz osobnog trenera mi je p… d…! Odvozim od Barcelone do Madrida (tako oni nama nastoje “uljepšati” vježbanje i odvratiti misli od bolnih nogu i litri znoja!) ko da sam sjela u teleportirajući bicikl, prođe za tren! A još mi i uvali u ruke bućice ili štap ili neku drugu spravu za mučenje. Ma nema beda, mogu i tebe nosit na rukama dok vozim…šta je to za mene! Kad siđem s tog bicikla obično ne mogu stajat na nogama i tada shvatim da je to zapravo bio pothvat za mene i da doma ne bi nikad (kao što i nisam) toliko odvozila. I sretna sam.
I brzo prođe taj vikend i ja napokon imam razlog da se veselim ponedjeljku. U nove vježbačke pobjede!!Napišite odgovor