rss search

VJEŽBAČI- CE

line

Vježbači-ce su uglavnom žene. Zategnute, mršave, vježbačke štreberice koje vježbaju “oduvijek” i u svlačionici pričaju o prošlim i budućim maratonima koje su pohodile ili nekim drugim sportovima kojima se dodatno bave. Kad bih se ja bavila još nekim sportom vjerojatno ne bih bila ja nego one, a poanta svega je voljeti samog sebe i osjećati se dobro u svom tijelu.
Iako je trend muškaraca vježbača na pilatesu i njegovima inačicama u porastu još uvijek je većina muškaraca po tom pitanju zaglavila dijelom glave u prapovijesnoj špilji i žive u uvjerenju da bi vježbanje “ženske vježbe sa ženama u istoj prostoriji” ugrozilo njihovu muškost i pri tom ih uopće ne zanimaju blagodati te vrste rekreacije. Muškarci nastavljaju tvrdoglavo juriti za loptom, iako su im koljena skršena, jer je nogomet izmišljen za muškarce.
Na rekreaciji najmanje ima onih žena kojima je to najpotrebnije – žena poput mene. Žena koje su gurmani, koje vole kuhati i papati, koje utapaju i tugu i sreću u hrani, koje kad su bolesne, neš ti apsurda, najviše jedu. Žena koje imaju sjedalačke poslove i sjedalačke hobije. Žena kojima je kralježnica rekla doviđenja i požalila odavno što se rodila u njenom tijelu. Žena koje su posvađane s koordinacijom, motorikom i ravnotežom.
Debeljuca.
Dođu one tu i tamo, ali se rijetko koja zadrži i poblesavi ovako kao ja. Dođu i nestanu. Zbog neugode, zbog lijenosti, zbog srama…razloga je tisuću, ali lako je naći razlog kad ga tražiš, jednako tako ima tisuću i jedan razlog za ostanak.
Vježbačice štreberice se gotovo i ne znoje, a i kad se znoje njihov znoj više miriši nego smrdi. Vježbačice štreberice ne prde na treningu kad vježba iziskuje presavijanje u trupu i istezanje gluteusa. Vježbačice štreberice ne moraju stalno potezati hlače jer kad njihove tangice izvire onda je to seksi, a kad moje gačurine, ispravak, gačurine moje babe izlete onda je to i meni gadno za vidjeti u ogledalu. Vježbačice štreberice ništa ne ometa u vježbanju, a i pol vježbi već znaju napamet. Ne ostaju bez daha i ne smeta im trbušina prilikom izvođenja vježbi. Sve ovo jednu prosječnu debeljucu natjera u bijeg već nakon prvog treninga. Ali zaista ne mora biti tako. Zagledaš se u jednu Vježbačicu štrebericu i zamišljaš cijeli sat kako ćeš uskoro biti baš poput nje. I nabavit ćeš iste hlače za vježbanje i isti, pripijeni topić i s jednakom lakoćom ćeš raditi vježbe i nećeš više biti nezgrapna debeljuca koja prdi na treningu i koja je, OČEKIVANO, odustala nego osoba kojoj će se svi diviti zbog upornosti i postignutih rezultata. Stisni zube, pripazi na prehranu, glavu gore, budi ponosna i zagledaj se u krajnji cilj koji će ti promijeniti život iz temelja. Tako je lako.Napišite odgovor