Energetska&pain relief body tehnika-novi program vježbanja, terapije i osvještavanja

ruj 15, 2017 | Događanja, Iz medija, Korisni tekstovi, Novosti

Svi smo u nekom trenutku života osjetili bol, akutnu- trenutačnu ili kroničnu- koja traje više od tri mjeseca ili mjesec dana nakon prolaska akutne ozljede mekog tkiva ili oštećenja. I moje iskustvo je slično vašem. I ja sam čovijek koji živi život dvadeset i prvog stoljeća, osjećam, živim i radim u vremenu, uvjetima i na načine koji se razlikuje od onog prije dvadeset ili trideset godina, a tada smo bili i mlađi što tijelo uspješno kompenzira i zaobilazi stvarajući bezbroj, često nepravilnih obrazaca pokretanja i kretanja. Međutim moja sreća je da se bavim tijelom, razumijem i duboko istražujem anatomiju, fiziologiju, medicinu ali i holističke i energetske pristupe u vježbanju, terapiji i rehabilitaciji.

Kroz godine iskustva bolesti i bolova u vlastitoj obitelji, osobne boli zbog oštećenja kralježnice (da i moje tijelo se savija, prekomjerno opterećuje i zauzima razne položaje u životu i radu, troši, preforsira, malo odmara i regenerira, stari i pod utjecajem je osjećaja, misli i okoline baš poput vaših) te dugogodišnjeg iskustva u radu s klijentima koji pate od različitih bolnih sindroma uspjela sam pronaći pomoć i za njih i za sebe. Naravno, uspjeh, učenje i prihvaćanje onog što nas čeka na tom putu stvar je odluke i angažmana svakog pojedinca. Ne postoji jedinstven recept koji će svima odgovarati ali postoje metode učenja i osvještavanja pokreta i kretanja koje će cjelovito djelovati, na sve organske sustave i sve dijelove tijela te vas naučiti kako da prepoznate kada tijelo radi lošu kompenzaciju i kada gubite ili nemate osjećaj što se u vašem tijelu dešava.

Bol, bolest ili gubitak zdravlja čovjeka dešavaju se puno prije pojave istih. Ovim novim programom naučit ćete otpustiti, riješiti i razumjeti pojavu boli, cjelovito reprogramirati tjelesne sustave, naučiti nove i učinkovitije obrasce pokreta, kretanja i vježbi, nježno, bez sile i zadanog tempa ali maksimalno osviješteno i povezano. Bez pravilnog disanja nema funkcionalnog aspekta zaštite kralježnice te program važnu ulogu daje i učenju disanja kao i razvijanju komunikacije između živčanog i mišićnog sustava jer da bi tijelo napravilo pravilan pokret mora postojati zdrav i budan živčani impuls i protok informacije do mišića.

Svi pokreti i vježbe izvode se fluidno, povezano i valnim gibanjem koje će vam uz učenje istih pomoći da razumijete što se, kako i zašto dešava u vašem tijelu. Nije važno koje ste životne dobi, spola ili profesije. Nije važno da li ste ˝anti sportaš˝, rekreativac ili vrhunski sportaš, tijelo se mijenja iz trenutka u trenutak, ono je majstor kreativnosti, izbjegavanja i prilagođavanja pokreta i kretanja, često ne u našu korist. Naše tijelo je neopisivo inteligentan, cjelovit i povezan sustav sa sposobnošću regeneracije, reprogramiranja, samoozdravljenja, plastičnosti i korekcije samo mu treba pokazati put.