Programi body tehnike

Body tehnika je nova kineziološka aktivnost koja posljednja dva desetljeća privlači sve veću pozornost na području sporta, rekreacije i rehabilitacije.

Težite li lijepo formiranom, funkcionalnom i zdravom tijelu, a pri tom nemate vremena − Body tehnika je optimalan izbor vaše rekreacije jer ćete u malo vremena učinkovito djelovati na sve komponente zdravstvenog fitnessa. Body tehnika prilagođava se svim karakteristikama i stanjima muškaraca, žena i djece, adolescentima, trudnicama, dojiljama, osobama zrele dobi te invalidima.

Body tehnika je izvorna Hrvatska metoda tjelovježbe, registrirana i zaštićena pri Zavodu za intelektualno vlasništvo Republike Hrvatske. Prakticira se u Hrvatskoj, Sloveniji, Velikoj Britaniji, Italiji, Bosni i Hercegovini te Srbiji.

Body tehniku inovirala je prije više od dvadeset godina magistra kineziologije Ana-Marija Jagodić Rukavina radeći s klijentom koji je, kao voditelj velike privatne tvrtke, živio ubrzano i dnevno doživljavao stresove. O rezultatima njezinog rada i kvaliteti Body tehnike svjedoči činjenica da se ova tehnika već godinama predaje na zagrebačkom Kineziološkom fakultetu sa stručnim, znanstvenim, diplomskim i magistarskim radovima. Sve vježbe Body tehnike su terapeutske, a izvorište im je u više poznatih tehnika vježbanja (klasični pilates, gimnastika, ples, joga), ali opet su potpuno drugačije od svega dosad viđenog. Stručna pozadina tehnike potvrđena je brojnim istraživanjima i magistarskim radom inovatorice tehnike, magistre Ana-Marije Jagodić Rukavina.

¨Body tehnika je cjelovita i holistička filozofija koja poštujući individualnost, osobnost i stanje zdravlja traži rješenja preko pokreta s ciljem unaprijeđenja svake osobe u cjelini˝

To je tehnika koja se konstantno razvija i istražuje nove mogućnosti tjelovježbe, a osnovne značajke su:

 

 • Stojeći položaj
 • Viši intenzitet i dinamika vježbanja
 • Dinamičnije i prirodnije disanje
 • Više od 3000 različitih vježbi
 • Raznovrsni i zabavni treninzi
 • Prilagodljivost na rehabilitacijski, rekreacijski i sportski pristup
 • Razvoj kondicije − kondicioni body trening
 • Povećana kalorijska potrošnja − Body Slim program
 • Preko 30 različitih rekvizita
 • Program body vježbi na biciklima − Body Spinning
 • Program za poticanje limfe
 • Inverzni gravity trening Body tehnike

INDIVIDUALNI PROGRAMI

Individualni programi Body tehnike specifični su po više kategorija: Angažmanu i asistenicji instruktora, posebnom cikličkom zagrijavanju (body spinning ili body tracking) uz osvještavanje dubokih pokreta te prepoznatljivom jednako važnom završetku sata sa manipulacijama i opuštanjima. Po tome se naši satovi značajno razlikuju od ostalih sportskih treninga i omogućavaju vježbaču svaki sat nove vježbe, izazove i učenja.

Uz prethodnu rezervaciju termina individualni sat podrazumijeva rad na specijalno dizajniranim spravama i pomagalima za raznovrsno, multifunkcionalno i maksimalno sigurno vježbanje. Individualni treninzi u trajanju od 60 minuta preporučuju se apsolutno svim dobnim skupinama jer se ciljevi i zadaci svakog sata programiraju ovisno o vašim željama, psihofizičkom zdravstvenom stanju, starosti i kondiciji. Individualnim programom prilagođavamo se vašim trenutačnim mogućnostima i potrebama te vas učimo pravilnom disanju, držanju te korištenju dubokih mišića za koje prije niste marili, a izuzetno su važni za vaše psihofizičko zdravlje, vitalnost i ljepotu. Na našim treninzima ćete se susretati sa zahtjevnim vježbama od stopala do vrata i učiti ćete aktivirati duboku muskulaturu odgovornu za zdravlje vaših organa i hormona.

Tri su osnovna individualna pristupa Body tehnike intenzitetom prilagođeni vašem zdravlju i potrebama:

1. Individualni program terapeutskog karaktera

(nakon primarne obrade kod ortopeda ili fizijatra, kada stanje zahtijeva pomoć, kontrolu i cjelovit pristup; kod bolnih leđa, lošeg držanja i ozljeda zglobova ili ciljanih tegoba poput zdjeličnog dna i sl.)

Započinje se inicijalnim konzultacijama kod Morene Poglajen Carić, a zatim se nastavlja vježbati individualno s body instruktorom.

Vježbama body tehnike poboljšat ćemo neuromišićnu komunikaciju, funkcionalno povezati ozljeđeni dio sa ostatkom tijela (često je terapija usmjerena samo na jedan segment što dugoročno stvara nove kompenzacije i probleme), razvijati snagu, fleksibilnost, izfržljivost, koordinaciju pokreta, osvijestiti posturu, poboljšati funkciju unutarnjih organa te vratiti funkcionalnost zglobno- mišićno- tetivnog sustava te bezbolan pokret tijela.

2. Energetska Body tehnika

(za uravnoteženje neurološkog sustava, emocionalnog stanja i hormona)

Ovo je jedan malo drugačiji individualni sat rada sebi. Ovdje pokret nije zadan već je vođen unutrašnjim osjećajem. Ako želite raditi na sebi dublje od fizičkog, vuće vas neka unutrašnja potreba, glas za novim početkom ili ste već prošli meditacije ili psihoterapiju, možda je vrijeme za energetsku Body tehniku. To je integriran pristup energetskog i fizičkog dijela vašeg bića. Na ovom satu osvještavate svoje izvorne potencijale, razliku između vaše muške i ženske energije, komunikaciju između emocija i mentala. I to sve bez prevelike analize prošlih događaja, trauma i sl… Radimo na spoju i protoku energetskog tijela sa fizičkim tijelom.Vježba se u stajačem i sjedećem položaju sa ugodnom odjećom i čarapama na stopalima. Iz ne spoja kreću sve tegobe i nezadovoljstva.

Nakon emocionalnih kriza, teških životnih situacija najvažnije je tijelu dati blagi ali duboko stimulativan poticaj za buđenje i novi početak. Ovaj način rada (neki nazivaju ”psihoterapija i meditacija pokretom”) tada je potreban svima neovisno o dobi. Najbolji se rezultati mogu očekivati kombinacijom individualnih sati energetske Body tehnike te dolaskom na edukacije i BHS radionice već nakon dva do tri mjeseca. Za dugoročne rezultate, potičemo na promjenu u odnosima iz okoline, u spavanju, u načinu prehrane te promjenu u nekim svakodnevnim navikama koje vam prema vašem novom energetskom stanju postaju nepotrebne.

3. Individualni program rekreativno- sportskog karaktera

Individulalnim se pristupom možemo optimalno prilagoditi vašim potrebama za podizanje kondicije, smanjenju masnih naslaga ili karakteristikama vašeg odabranog sporta. Ako ste aktivan sportaš dovoljan je jedan do dva individualna dolaska tjedno u PBS Centar. U slučaju da nemate ciljani sport, a želite povratiti nekadašnju kondiciju ili smršaviti, tri dolazaka tjedno vratiti će vas u vrhunsku sportsku formu kroz dva do tri mjeseca, a vaše tijelo poprimiti će novi oblik, tonus i vitalnost.

Što kažu naši klijenti:

Muškarac, poduzetnik… Cijeli život sportski i fizički aktivan i obpžavatelj aerobnih aktivnosti. Spletom životnih okolnosti pokucao sam na vrata Morene i njezinog tima. Shvatio sam da trening isključivo fizičke razine nije dostatan ali je itekako potreban. Svi živimo u promjenama, transformacijama različitih vrsta pa je važno spojiti fizičko tijelo, um i dušu. Sami smo kreatori naših energetskih blokada, potiskivanja emocija (posebno ljutnje i agresije)…. i potrebna nam je sasvim drugačija razina treniranja ili rada na sebi u čemu su Morena i njezin tim na zavidnom nivou. Već na konzultacijama dobit ćete potrebne odgovore o vašem stanju, a na vama je želite li krenuti u napredak spajanja vaša tri elementa!

D. K.

Holistički pristup body tehnike potpuno je drugačiji način vježbanja od svih dosadašnjih.
Individualni pristup, posvećenost, pažnja, razumjevanje, ugodan i nadasve čist prostor kontekst je jako različit od svih dosadašnjh u proteklih 20 tak godina.

Znanje, ustrajnost i dosljednost trenerica kreirale su nam drugačiji i kvaliteniji odnos prema vježbanju – osobnoj higijeni u proteklih godinu dana.
Rezultati… naravno da se vide, međutim, smatramo da je najveći pomak u odnosu prema samom sebi i razumjevanju kompleksnosti našeg bića.
Ono što je najbolje….niti jednom nismo imali otpora za odlazak na vježbanje!¨

Silvana & Marino

Unatoč glavoboljama, bolovima u vratu i ruci odlučila sam da operacija nije moja opcija rješavanja problema vratne kralježnice te na preporuku započinjem individualno vježbati body tehniku. Kroz redovito vježbanje (uz kraće pauze) naučila sam disati, upoznala sam svoje tijelo i dala mu neku novu energiju. Bolovi su nestali, tegobe se ponekad ponovo pojave ali kratko traju i uz sve naučeno sama ih ublažim i kontroliram. Naučila sam imati svoje tijelo pod kontrolom ali učim i dalje kako body tehnikom opustiti napete mišiće. Moji nalazi su se poboljšali, jedna discus hernija se povukla i nastavljam dalje jer nakon svakog treninga izađem s osmjehom na licu˝

Milena B.

Imao sam godinama velikih problema s bolovima u vratu i leđima, koji su bili praćeni jakim vrtoglavicama, nerijetko i tahikardijom. Povremeno sam vježbao, ali sam uslijed krivih vježbi doživio još veće vrtoglavice i mučnine, zbog čega sam vježbanje od “straha” počeo izbjegavati. Supruga vježba kod Morene i sam ju poznajem godinama, te o njoj i njezinim uspjesima oboje znamo puno. Supruga me duže vrijeme nagovarala da dođem Moreni u Sunset, sigurna da će mi pomoći. U samo dva mjeseca napravili smo nevjerojatne pomake body tehnikom, osjećam se dobro, radim vježbe i (p)okrete za koje ni sam još ne vjerujem da ih radim. Vrtoglavica nema, mišići i tonus cijelog tijela su se promijenili. Kvaliteta mog života i zdravlja se promijenila.

Hvala. Moja topla preporuka svakome.

Saša

Odraditi svoje radno vrijeme, voziti auto, prošetati, skuhati ručak… sve ono što mi se do jučer činilo normalnim odjednom je postalo nemoguće. Kao i svi koji se nađu u ovoj situaciji krenula sam u obilazak ordinacija. Svi pregledi pokazali su da nema nekih značajnih zdravstvenih uzroka mojih tegoba osim skolioze koja mi je bila otkrivena još u osnovnoj školi.
Nakon odrađene fizikalne terapije došla sam u Sunset gdje sam se upoznala sbody tehnikom u individualnim treninzima.
Kako mi je bilo na treninzima ove vrijeme? (bio je i koji prekid) Izvrsno! Svaki trening bio je novi doživljaj u kojem sam uživala.
Kakve su bile vježbe? U ove dvije godine nisam imala niti jedan isti trening. Vježbali smo s cijelim nizom različitih rekvizita, od svima dobro poznate lopte do potpuno nepoznatog rekvizita s Balija zvanog „padobrana“. Radili smo na jačanju mišića, kondiciji, snazi i najviše na osvješćivanju. Postati svjestan svojeg tijela i njegovog polažaja u svakodnevnim aktivnostima bio je najteži zadatak, a sve to ispraviti najsloženija vježba.

I za kraj … vježbati treba pod stručnim vodstvom, iako će se prvi rezultati pokazati brzo, dugoročno poboljšanje jedino možemo ostvariti kontinuiranim vježbanjem.

Dolazak u Sunset i vježbanje body tehnike bila je prava odluka jer ja ponovo mogu reći da živim život bez ograničenja i boli baš kako su obećali u opisu svojih individualnih treninga.

Hvala za sve ugodne trenutke i ove rezultate!

Alica Rački

Već dugi niz godina vježbam individualno body tehniku. S pedeset godina rješavala sam bolove, mišićnu napetosti i smanjenu pokretljivost, a danas svjedočim ogromnim promjenama na razini um- tijelo. Meni je svakako najznačajnija promjena, prisutnost u tijelu što priječi stare (loše) navike u pokretima i budi unutrašnju radost. Na razini tijela osjećam povećanje stabilnosti i tonusa mišića. Put je dugačak i promjene se ne događaju preko noći. Ni danas nisam previše sretna kada moram iz svoje komocije otići na trening ali nakon njega, bez iznimke uvijek budem bolje, radosnije i protočnije.

N. D.

GRUPNI PROGRAMI

PBS predstavlja 45-minutne kontinuirane treninge u malim homogenim grupama od najviše 8 polaznika.
Svaki sat se izmjenjuju rekviziti uz pomoć kojih se vježba te zadovoljava princip raznovrsnosti i zabave tijekom vježbanja. Na grupnim satovima možete naći poznate rekvizite koji se koriste u sportovima, rehabilitaciji ili rekreaciji ali ćete se susresti i sa potpuno neočekivanim rekvizitima poput body bella, taburea, gravity njihala, bungee gume i sl.

Preporučuje se svima koji su prethodno imali iskustva s Body tehnikom, pilatesom, jogom, aerobikom, plesom ili nekim drugim aktivnostima, a da se ne žale na bolna stanja ili bolesti. Osobe koje se još nisu susrele s Body tehnikom, a imaju želju vježbati u grupi, trebale bi proći individualni sat kako bi usvojili osnove pravilnog pokretanja tijela po principima Body tehnike.

Što kažu naši klijenti:

Ja sam u body tehnici skoro petnaest godina uz vrlo kratke prekide. Ona mi daje snagu ali i nužnu fleksibilnost (kako u tijelu tako i životu). Raznolikost ove metode vježbanja dovodi do maksimalne aktivacije i mišića na koje smo gotovo zaboravili. Pažljivim vođenjem ih osvještavam i postižem svoj maksimum zahvaljujući kojem lakše i bolje obavljam svakodnevne aktivnosti ali i one zahtjevnije kao planinarenje. Vježbanje u grupi je i svojevrsna terapija jer pozitivni razgovori i micanje fokusa s problema uz snažnije tijelo pomažu u nošenju sa svakodnevnim životnim izazovima i preprekama.

Dušanka Batel

Meni body tehnika spašava život. Ne mogu to objasniti ali tako osjećam i sto posto sam uvjerena da je tome tako. Obzirom na svakodnevni stres misli da se bez nje nebi mogla maknuti. Svaka njezina vježba jako mi je važna jer mi pomaže osvijestiti svoje tijelo i otkriti dijelove sebe za koje nisam ni znala da postoje. Jednostavno, body tehnika odgovara mom karakteru i usuđujem se reći da je savršena za mene. Dobra ekipa i pozitivna vibracija grupe na neki su način dio body tehnike koji doprinosi uspješnosti vježbanja i koristima koje imamo od njega.

Renata Špercel

Najvažnije mi je što sam body tehnikom uspjela povezati svoj um i tijelo i naučila ga opustiti (a to u mom slučaju nije jednostavno). Kroz vježbanje BT otkrila sam mišiće za koje nisam ni znala da su dio moga tijela. Otkako vježbam tijelo mi je zahvalno na snazi, gibljivosti, nemam više bolova u leđima, osjećam se mlađe, mogu s tijelom puno više i lakše njime upravljam. Ali ona pozitivna vibra i smijeh kada uđem u dvoranu, spontanost u vježbanju i osjećaj da su vježbe uvijek drugačije, sve je to dio mog iskustva i odlučnosti da ostajem u body tehnici.

Hana Ružić

Body tehnika pomogla mi je da osvjestim svoje tijelo i disanje, naučila me pravilnije izvoditi vježbe, opustiti bolne mišiće. Popravila mi je koordinaciju, ravnotežu, snažnija sam i nemam više ograničenja u svakodnevnim aktivnostima, jednostavno promijenila je moj život nabolje. Vježbanje u grupi me motivira, a druženje uz vježbanje i smijeh opušta i oslobađa stresa. Kontinuirano napredujemo uz stručno vodstvo i pozitivnu energiju naše trenerice.

Suzana Šegota

Na body tehniku nisam baš rado krenula jer nekako preferiram grupne sportove s loptom. Međutim signali koje mi je tijelo slalo (bolovi u kralježnici, rukama, ramenima, glavobolje) i njegove nove potrebe dovele su me do moje prijateljice i nakon konzultacija priključila sam se grupi body tehnike. U početku se nisam baš najbolje snalazila u vježbama, teško sam osvještavala svoje tijelo, povezivala misli i riječi u pokret. Bilo je teških dana ali sam ustrajala jer sam se nakon svakog treninga osjećala sve bolje i bolje, zadovoljna, raspoloženija i ponosna odlazila kući čak i onih teških dana kada sam se doslovno natjerala na trening, nisam požalila. Raznovrsni i maštoviti treninzi, pozitivan i iskren duh naše trenerice i dobra ekipa s istim ciljevima, sva to čini me vrlo ustrajnom, pozitivnom i zahvalnom osobom.

Hvala!

Danijela Košara

POSEBNI PROGRAMI

Integrirani pristup zdjeličnom dnu

Program usmjeren na aktivaciju i funkciju mišića zdjelice. Pomaže kod različitih tegoba ispadanja maternice, inkontinencije te osjećaja slabosti prednje ili stražnje linije zdjelične dijafragme. Vježbe koje radimo spadaju u filozofiju Body tehnike i nadogradnja su na Kegelove izolirane vježbe koje vrlo često polaznici ne izvode kako treba pa si mogu raditi više štete nego koristi. Mi integriramo mišiće stopala, nogu, stražnjice i leđa u procesu osvještavanja i oporavka tog osjetljivog područja uz neizostavnu kontrolu pravilnog disanja. Uz to oslobađamo eventualnu kompresiju na pudendalni živac i opčenito povečavamo prokrvljenost i pokretljivost lumbo-zdjelične regije. Ovaj pristup se pokazao jednako učinkovit za mušku i žensku populaciju, a najistaknutiji rezultati se primječuju u povećanoj kvaliteti intimnog i socijalnog života.

Trudnice

Program usmjeren na edukaciju i praktično osvještavanje trudnica. Rad na osvještenom i pravilnom disanju ovisno o stupnju trudnoće ali i poziciji trbuha koja uvelike utječu na biomehaniku dijafragme i vezivne napetosti u tijelu trudnice. Rad usmjeren na snaženje i pravilno opuštanje mišića zdjeličnog dna, podizanje i održavanje kondicije uz posturalnu korekciju te stimulaciju limfne cirkulacije. Osim vježbačkog segmenta, veliku pozornost pridajemo edukaciji trudnica, promjenama kroz koje njihovo tijelo prolazi u svakom tromjesečju pomažući im adekvatno ih pripremiti za porod (fizički, mentalno i emocionalno), ali i postporađajni period. Body tehnikom na cjelovit, prirodan i holističan način svaku trudnicu pratimo od sretne trudnoće do sretnog majčinstva u kojem su trudnice i buduće mame pozitivne, vedre, prisutne i osvještene u svome tijelu, umu i duhu!

Hormonalna Body Tehnika

Naši hormoni se tijekom života mijenjaju. Zahvaljujući njima, tijelo se obnavlja. Cijeli endokrini sistem je stoga naš glavni regulacijski sistem koji pospješuje dijeljenje, rast i diferencijaciju stanica. Sastoji se od žlijezda u kojima se pod utjecajem unutrašnjih i vanjskih informacija sintetiziraju hormoni. Pokretom određene ciljane regije tijela mi pospješujemo cirkulaciju. Kada se disanje, pokret i dodir usmjere na jednu žljezdu onda se utječe na njezinu funkciju, a to je izlučivanje specifičnog hormona. Stvorili smo vrlo jednostavan protokol vježbi Body tehnike kojima smo pilot istraživanjem pokazali da pomažu balansiranju hormonalnog sistema u cjelini.

PROGRAM ZA LIMFU

Limfa je naš čistač organizma. Njezin zastoj znači zastoj vitalne energije ali i bolest. Njezina stimulacija kod nas se vrši preko vježbi za stopala i potkoljenicu, preko dijafragmalnog disanja te preko posebnih energetskih masažnih stimulansa sa kojima potičemo i otvaramo da se limfni sistem samostalno kreće i čisti organizam.

BHS

Body Healing Story je grupna metoda koja spoja ljekovita svojstva glazbe (528 Hz), pokreta i misli u svrhu dovođenja tijela u prirodnu ravnotežu. U grupnom radu se postižu sjajna učenja i dijeljenja čime potičemo prirodnu inteligenciju vlastitoga tijela koje se može samo-liječiti, obnavljati i uzdizati. Grupa nam je potrebna za podršku, za ogledalo i za snagu promjena koje stoje pred nama. U trenutku kada u harmoniju dovedemo naše tijelo i naš um, spremni smo za promjenu percepcije, novi pogled na život, ozdravljenje i višu razinu svijesti. Pratite naše rad, edukacije i radionice na FB-u Body Healing Story

Što kažu naši klijenti:

Kako pretočiti iskustvo u riječi i prenijeti BHS iskustvo- težak zadatak! Dobivši od drage osobe na poklon „putovanje sebi samoj“ / kako to nama neobično odzvanja / te kako joj neizmjerno vjerujem odlučih poslušati savjet i proći BHS da se uvjerim što će meni takvo iskustvo obznaniti s obzirom da sam distancirana i nepovjerljiva prema sličnim tehnikama iz razloga suzdržananih introvertnih sklonosti.

Meni, koja sam „Toma nevjerni“ bio je to put u vlastitu nutrinu po emotivnoj kaldrmi.Uvjerena da moje armirane temelje malo što može poljuljati – ovo iskustvo to ipak jeste. Isključiti se, osvjestiti mentalnu dubinu, isprovocirati te izvući na površinu zaboravljene slike prošlosti, emocije, osluškivati svoje misli, pokret, otplutati u dio sebe do kojeg nikada prije nisam uspjela doprijeti te dozvoliti tijelu da se prepusti trenutku , izolira, kanalizira svijest i podsvjest; iskustvo koje me promijenilo razuvjerivši me da moj stav o neizlaženju iz zone komfora u ovom slučaju ima pozitivan ishod. Uz zvuk tunera , snagu koja zove da se odazoveš, licenciranu trenericu koja budno prati tijek radionica – plesati sa svojim ja u pravilnom ritmu bez straha od pada ili pogrešnog koraka, otpuštanje fizičkog i emotivnog grča te otvaranje sebe prema novim iskustvima.

– za mene je bio BHS.

Neobično putovanje i dragocjeno iskustvo. Iznimno mi je drago što sam prisustvovala svakom levelu i zahvalna što sam naučila tehnike primjenjive u svakodnevnom životu ; okretanju sebi. Prevazići strah i biti sebi prijatelj mnogima od nas, pod teretom svakodnevice je luksuz. BHS je jedan od modela kako to premostiti.

Topla preporuka.

Da, i „nevjernim Tomama“ također˝

Vesna D.

Vježbati body tehniku u trudnoći znači osjećati se budnije i poletnije u tijelu koje se tako brzo mijenja. Pravilno disanje, osvještavanje mišića dna zdjelice i vježbe za poticanje rada limfe čine upravo tu razliku u mom osjećanju. Također, vježbama za pokretljivost kralježnice pomažem svojoj prsno- ramenoj regiji da ojača i bude bez napetosti (jer rast grudi čini svoje), a lumbalni dio je stabilniji (kako raste trbuh). Vježbe su toliko sigurne i uživam da ih mogu svakodnevno raditi i kod kuće!

Jasmina V.

U ovom sam centru počela pohađati grupu za trudnice. S obzirom na moje specifično stanje, tražila sam program koji će voditi računa o mojim trenutnim ograničenjima ali koji će uključivati specifične vježbe koje će me održati u dobroj formi, pomoći mi održati muskulaturu (spriječiti njeno propadanje), osvijestiti i pripremiti za porod. Za vježbe body tehnike i koncept treninga imam samo pohvale, kao i za dobar osjećaj u mom novom tijelu. Uživam u svakoj minuti.

Ana

BODY & HOME

ON LINE PROGRAMI

Situacija s Covid virusom, vaša komocija, putovanje ili koji god razlog pronašli nisu prepreka da preskočite svoj grupni ili individualni sat i vježbate redovito. Prilagodili smo se novim potrebama i stručnog body instruktora dovodimo u vaš dom.

Vježbati možete uživo u grupi ili individualno s našim rekvizitima za vježbanje (posuđujemo) kao i uz sve što vam je na raspolaganju tamo gdje se trenutačno nalazite. Treba vam samo jedna on line platforma (ZOOM, VIBER, WHATSAPP, SKYPE), malo prostora i dobra volja.

Što kažu naši klijenti:

Vrijeme velikih promjena, okolnosti koje nismo ni očekivali, a kamoli mogli zamisliti. Kako funkcionirati i snaći se? Zatvoreni u kućama, posao ne bira, kompjutor, stolica i kauč postanu tvoji najveći neprijatelji. Iz dana u dan fizička aktivnost postaje pravi izazov i pitam se: Što sada? You tube je prepun svega i svačega, pregledavam i pokušavam vježbati. Ali trebam pomoć, motivaciju, da me netko ispravlja i nadzire moje vježbanje. Shvaćam da trebam samo skype, moje body instruktore, njihovu maštu, angažman… Genijalno!!! Čudo je, koliko u stvari malo treba. Odjednom više ne fali dvorana, sprave, rekviziti… sve se može riješiti stolicom, ručnikom, zidom, okvirom vrata, bočicom vode i zamisli, bočica vode i ručnik služe za vježbanje. Povežem se s mojom body instruktoricom i vježbam, čak i češće nego prije i treninzi nisu ništa lakši. Nakon sat vremena sam kao nova, osjećam se izvrsno, zadovoljna sam i ponosna na sebe. Hvala vam na tome!

M. J.

U novim situacijama važno je prilagoditi se i učiniti svoj dan najboljim mogućim. Nekada čovjek ne može sam i treba mu pomoć. Tu stupa na scenu moj omiljeni Sunset tim, moji anđeli. Već godinama vježbam individualno body tehniku i zatvaranje centra doživjela sam kao veliki problem. U redu, mogu ići prošetati ali naučila sam na jače body treninge. I tada se otvara nova mogućnost, on line vježbanje. Juhuuuuuuuuu, mojoj sreći nema kraja. To toliko dobro funkcionira, rekviziti se dostavljaju, a imamo i gledaoca (mog supruga).

Hvala vam, super ste i volim vas!!

Karin R. P.

Izolacija, četiri zida, nervoza, zabrinutost i smijeh, akcija, kretanje i druženje… nespojivo? Utorak i četvrtak u 19 h soba se pretvara u dvoranu, na ekranu naša omiljena trenerica, mahanje, pozdravi, red smijeha, puno vježbanja i druženje. Punimo se pozitivnom energijom, brišemo znoj, dogovaramo novi rekvizit za sljedeći sat body tehnike i jedva čekamo novo on line druženje.

Suzana Šegota

Svoje individualno vježbanje započela sam iz zdravstvenih razloga, a vježbanje u dvorani nastavila on line zbog novonastale situacije. Ovaj način vježbanja na daljinu je u stvari vrlo zgodno jer ne gubim vrijeme za dolazak u centar. Instruktor me ispravlja, educira, prati moje disanje i kontrolu pokreta. Bezgranično je strpljiv pa vježbu ponavljamo dok je ne osjetim i izvedem pravilno. Vjerujem u vježbe body tehnike i nadam se da me vode k ozdravljenju.

Saša B.

Vježbam individualno on line body tehniku dva puta tjedno i jako sam zadovoljna. Sve odlično funkcionira, kućni rekviziti su još zanimljiviji i ne možeš zamisliti kakvu sve primjenu na tijelo imaju, budno oko Morene sve vidi, prati me, prilagođava mojim mogućnostima i ispravlja, kao da smo u dvorani. Najvažnije mi je da se osjećam odlično i veselim svakom novom susretu.

Ornela M.

Hvala vam na odličnim video snimkama body vježbi. Kratki su i korisni. U ovim vremenima stignem ih odraditi ujutro, na poslu i uveče.

Marina

Za nas koji se teško pokrećemo kod kuće sami, on line treninzi body tehnikena ekranu pun su pogodak, obaveza ali i užitak.

I. Ž.

Da nije bilo on line vježbanja body tehnike u vrijeme izolacije bilo bi puno teže. One su mi dale energiju, probudile želju za kretanjem i napunile me pozitivom u vrijeme corona virusa. Hvala vam na trudu i brizi.

Zora B.

Nakon početne frustracije na prvom on line treningu (veza puca, ne mogu uljučiti kameru, baterija prazna, mobitel klizi s podloge…) i želje da odustanem desila se promjena. Već sljedeći trening body tehnike bio mi je SUPER. Motivacija na visini, umjesto plakanja za dvoranom odlučujem se fokusirati na prednosti on line vježbanja (štedim vrijeme i energiju dolazaka i odlazaka, presvlačenja) ali kako je važno osjetilo on line vježbanja sluh, konačno i SLUŠAM, ne lutaju mi misli i više sam koncentrirana na konkretnu vježbu. Bila sam sigurna da Morena neće uočiti baš svaku grešku koju napravim, kompenzaciju u tijelu pa da se provučem i bude mi lakše ali prevarila sam se, sve vidi, primjećuje, ispravlja i traži bolju poziciju i vježbu da se moji problemi riješe.

Lorena V.

Zbunjen je samo moj mačak. Sigurna sam da vam se situacija čini poznatom… ispred vas se nalaza dva prekrasna kolača. Jedan je tamni, sočni i čokoladni, a drugi je bijeli, kremasti, ukrašen sočnim malinama. Oba su izvrsna, svaki od njih donosi drugačije okuse, doživljaje ali oba bude sva vaša ousna čula i mame osmijeh na lice. To je za mene vježbanje body tehnike u centru i on line. Dva različita doživljaja s istim rezultatom i zadovoljstvom koje donosi vježbanje. Dosta smo se lijepih, ugodnih svari i događaja u ova čudna vremena morali odreći. Ono čega se nebismo trebali odreći je vježbanje. Pa kad god ne stignem zbog putovanja ili lockdowna vježbati u centru sa velikim zadovoljstvom vježbam on line gdje god se nalazila i zadržavam taj izbor i ubuduće.

Alica Rački