Masaže i tretmani

THAI YOGA MASAŽA

Tradicionalna tajlandska tehnika bliska yogi i drugim orijentalnim akupresurnim tehnikama. Klijent je odjeven, masira se bez ulja na prostirci na podu. Akupresurnim tehnikama duž energetskih tokova na čitavom tijelu otpuštaju se blokade koje ometaju cirkulaciju energije, tjelesnih tekućina, živčanih i mišićnih impulsa i signala. Osim dubokog opuštanja tkiva i fascija, pomaže kod kronične i akutne boli, ukočenosti, mišićnih grčeva, tjelesne nelagode, napetosti kao odgovora na stres, povećava pokretljivost, smanjuje ukočenost, duboko opušta, poboljšava cirkulaciju, te na pasivan način, cjelovito i holistički balansira i usklađuje tijelo u cjelini od stopala do glave.

DUBINSKA MASAŽA PSOASA

Iliopsoas je velik, važan i zanemaren mišić u našem tijelu. Nalazi se s duboko s prednje strane zgloba kuka i lumbalne kralježnice. Jedini je mišić koji povezuje trup s nogama, utječe na optimalnu posturu, kretanje i povezan je s enteričkim živčanim sustavom (gastrointestinalni- probavni) kroz različita emocionalna stanja. Rad na psoasu pomaže eliminaciji bolova u donjem dijelu leđa, kao pomoć u ispravljanju lošeg držanja, oslobađanju trauma, boljem energetskom protoku te cjelovitom organskom, neurološkom i hormonalnom zdravlju.

CHI NEI TSANG DETOX I MASAŽA ABDOMINALNIH ORGANA

Chi Nei Tsang detoks i masaža abdomena potječe iz Taoizma, a spoj je tradicionlne kineske medicine i Thai tehnika masaže unutarnjih organa (donji dio pluća, dijafragme, abdominalnih organa, ženskih reproduktivnih organa i psoasa). Naziv masaže znači ˝transformacija chi energije unutarnjih organa˝.

Masaža pomaže u čišćenju i tonifikaciji unutarnjih organa, smanjenju unutrašnje napetosti i oslobađanju potisnutih emocija. Naš enterički živčani sustav (naš drugi mozak) čiji je centar u abdomenu povezuje unutarnje kanale (živčani, krvožilni, limfni) kojima se kreće Chi, životna energija. Abdomen je centar koji probavlja sve strahove, brige i stresove u životu. Svakodnevno dugotrajno nakupljanje stresa u abdomenu dovodi do blokada i zastoja u protoku energije. Na fizičkoj razini to se manifestira kroz bolove, nadutost, tvrd trbuh, lošu probavu (zatvor ili proljev), nesanice, nemogućnost mršavljenja, toksičnost cijelog tijela, probleme s kožom, glavobolje.

Masaža abdomena se radi uljem na goloj koži trbuha i prostirci na podu (obucite se u udobnu odjeću koja vas ne stišće).

Više…