Javna tribina – Pretilost & nekretanje, Tihe ubojice digitalnog društva

stu 9, 2015 | Događanja

Pozivamo Vas na besplatnu javnu tribinu

PRETILOST & NEKRETANJE,  Tihe ubojice digitalnog društva

koja će se održati 13.11.2015. u 18h u Gradskoj knjižnici i čitaonici Pula, Kandlerova 39.
Cilj tribine je osvještavanje obiteljske zajednice, djece, roditelja, studenata, odgajatelja, učitelja i poslovnog čovjeka kako u zastrašujućem tempu i ritmu života izbjeći pretilost, povratiti energetske rezerve, pametno se kretati, smršaviti, uspostaviti hormonsku ravnotežu, san i prehranu.
Vrijeme je da prestanemo ignorirati problem pretilosti i nekretanja. Hrvati su prema istraživanju WHO na visokom šestom mjestu pretilosti u svijetu, a pri dnu ljestvice što se tiče vježbanja. Zbog svega navedenog potreban nam je hitan preokret u životnim navikama ukoliko želimo da nam društvo u budućnosti opstane kao zdravo i funkcionalno.
Tribina je namijenjena širokoj populaciji i tiče se svih nas, a sagledava probleme već od djeteta u razvoju do odraslog organizma.
Predavači:
prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, prim.dr.med., spec.pedijatar, predsjednik nevladine udruge ˝Centar dječjeg zdravlja˝unutar koje se provode programi primarne prevencije bolesti djece
mr. spec. Ana-Marija Jagodić Rukavina, dipl.kineziolog, inovatorica Body tehnike, utemeljiteljica i voditeljica PBS Centra sportske izvrsnosti
Daniela Beaković, spec.školske medicine, nutriconist
Praktičnu radionicu vodit će:
Morena Poglajen Carić, body instruktorica i dipl. fitness trenerica, vlasnica Sunset centra u Puli