Radionica – ISPRIČAJ MI SVOJU (NOVU) PRIČU

stu 20, 2017 | Događanja, Novosti

25.11.2017. od 16-20h i 26.11.2017. od 08-12h nastavljamo s drugim susretom u ciklusu radionica Moje blago.

Zanimljivo je kako se interpretacija činjenica i događaja mijenja s vremenom! S obzirom na emocionalne naočale koje u nekom trenutku nosimo, neki događaj iz prošlosti može biti interpretiran kao poučan ili poguban.

Izrađujući i interpretirajući lente svojih života, vidjet ćemo neke stare i otkrivati nove priče o sebi. Sagledavajući svoj život prema konceptu sedmogodišnjih faza razvoja, moći ćemo drugačije interpretirati neke svoje potrebe, reakcije, događanja i njihovu zajedničku posljedicu: da postanemo ljudi kakvi smo danas. Najvažnije, imat ćemo priliku ispričati svoju novu priču; priču odrasle osobe koja preuzima odgovornost za sve što joj se događa.

Na ovoj radionici vježba se slušanje bez prosuđivanja, svjedočenje bez savjetovanja, nalaženje zrnca humora u svakoj situaciji.

Mi rastemo na “ramenima giganta” i ja vam želim otkriti na čijim ramenima stojim. Istovremeno, na ovim radionicama tka se sasvim nova priča, iako su osnove i potke iz materijala koji su načinili i neki drugi ljudi. Hvala im na tome!

Ova radionica primarno je inspirirana mojim istraživanjem i magistarskim radom Balansirane karijere, knjigama Umjetnikov put i Zlatni rudnik Julie Cameron. Daniel J. Levinson svojom knjigama The Seasons of a Women Life i The Seasons of a Men Life te Gail Sheehy knjigom Passages otvorili su mi oči za “godišnja doba” u našim životima. Put carice Christine Li i Ulje Krautwald je odlična knjiga o fazama ženskih života. Knjige Junak s tisuću lica Josepha Campbella i Žene koje trče s vukovima Clarisse Pinkole Estés drže nam ogledala u kojima prepoznajemo i sebe kao arhetipske likove u pričama.